Esettanulmány: Lazachús
2021. március 31.
Az élelmiszereknek és italoknak mindig tökéletes minőségben kell lenniük, amikor a vásárlók megvásárolják őket, ezért az élelmiszer- és italgyártók nagyon szigorúan ügyelnek erre. Ezekben az iparágakban lehetőségünk volt arra, hogy szoftverünket a lazachúsok hibáinak felismerésére használjuk.
A halhússal kapcsolatban sokféle hibát kereshet – például csontokat, melaninfoltokat, vérmaradványokat, halbőrt vagy pikkelyeket. A halhúsban nagyon nehéz és időigényes folyamat észrevenni ezeket a hibákat, ahogy az alábbi képen is láthatja:
A PEKAT VISION szoftverrel azonban nagyon gyorsan megtalálhatja az összes hibát, amelyet látni szeretne.
A PEKAT VISION-nel történő ellenőrzés eredményei nagyon pontosak és könnyen elérhetőek.
Ebben a konkrét esetben a Felületdetektáló modult használjuk, amely képes a hibák szegmentálására és osztályozására. Kétféle hibát keresünk: csontokat és melaninfoltokat.
Először az összes hibát megjegyzésekkel látjuk el, és osztályozzuk őket, majd megkezdjük a betanítást. Ebben az esetben 16 képet használtunk ehhez.
A betanítás befejezése után az eredményeket a folyamatban nem szereplő képeken is ellenőrizhetjük.
Ezt követően a PEKAT VISION készen áll az összes hiba gyors és pontos felismerésére. Ezért az MI tökéletes segítség és a megfelelő megoldás szinte bármelyik termék minőségének megőrzéséhez és javításához.